Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Opinnäytetyön kirjoittamisen ohjeet: Opinnäytetyön siirtäminen Theseukseen

Theseus -ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut

Theseus on ammattikorkeakoulujen yhteinen palvelu, joka mahdollistaa opinnäytetöiden ja julkaisujen avoimen saatavuuden verkossa.

Opiskelija vastaa itse opinnäytetyönsä tallentamisesta Theseukseen, mikä pitää tehdä ennen valmistumista. Jos opinnäytetyöllä on useita tekijöitä, yksi tekijöistä tallentaa työn muiden puolesta. Opiskelijalla/opiskelijoilla tulee olla täydet tekijänoikeudet kaikkiin tallennettaviin opinnäytetyön osiin. Opinnäytetyö tallennetaan liitteineen. Jos opinnäytetyöhön kuuluu osia, joita ei voi tallentaa verkkoon PDF-muodossa (esim. CD-levy), niistä pitää laittaa maininta syöttölomakkeen Huomautukset-osioon.

Opinnäytetyön tallentaminen ja julkaiseminen Theseuksessa edellyttää, että opiskelija antaa julkaisuluvan. Lupa annetaan sähköisesti Theseuksessa ennen tallentamisen aloittamista. Luvan antamisen jälkeen julkaisemista ei voi enää perua.

Kun opiskelija on tallentanut opinnäytetyön, kirjastohenkilökunta tarkistaa tallennetut tiedot ja julkaisee työn Theseuksessa, jolloin se on julkisesti haettavissa ja luettavissa Internetissä.

Opinnäytetyön mallipohjan muuttaminen PDF-muotoon

Kun opinnäytetyösi on hyväksytty, voit muuntaa sen PDF-muotoon Theseusta varten. Jos työhön tarvitsee tehdä muutoksia vielä tämänkin jälkeen, muutokset on yksinkertaisinta tehdä alkuperäiseen tiedostoon, minkä jälkeen joudut tallentamaan tiedoston uudelleen PDF-muotoon. Työ kannattaa vielä lopuksi käydä huolella läpi ennen Theseukseen tallentamista mahdollisten muunnosvirheiden varalta.

Microsoft Word (2016):

Avaa muunnettava tekstitiedosto.
Valitse Tiedosto > Vie Luo PDF- tai XPS-tiedosto
Valitse tiedostolle tallennuspaikka ja nimeä se sukunimi_etunimi-muotoon, mutta ilman skandinaavisia merkkejä å, ä tai ö.
Klikkaa Julkaise.
Voit vaihtoehtoisesti tehdä muunnon seuraavasti: Tiedosto > Tallenna Adobe PDF:änä

OpenOffice (4.1-versio):

Avaa muunnettava tekstitiedosto.
Valitse pikatyökaluista Vie heti PDF:änä.
Valitse tiedostolle tallennuspaikka ja nimeä se sukunimi_etunimi-muotoon, mutta ilman skandinaavisia merkkejä å, ä tai ö.
Klikkaa Tallenna.

Huomaa, että oheiset ohjeet eivät välttämättä päde sellaisenaan, jos kyseessä on vanhemmat Word- ja OpenOffice-versiot.

Opinnäytetyön tallentaminen ja julkaiseminen Theseuksessa

Voit aloittaa opinnäytetyösi tallentamisen Theseukseen, kun opinnäytetyösi on hyväksytty. 

 1. Muunna opinnäytetyösi PDF-tiedostoksi. Anna tiedostolle nimi muodossa sukunimi_etunimiilman skandinaavisia merkkejä å, ä tai ö.
 2. Klikkaa Theseuksen tallennussivulta (http://submissions.theseus.fi) Tallenna opinnäytetyö -painiketta.
 3. Valitse, mitä oikeuksia annat opinnäytetyösi lukijoille:
  • Kaikki oikeudet pidätetään tarkoittaa normaalin tekijänoikeuslainsäädännön antamia oikeuksia ja on suositeltavin vaihtoehto
  • Creative Commons lisenssi eli lyhyesti CC sallii tekijänoikeuksien jakamisen: a) Salli teoksen muokkaaminen antaa muille valtuudet tehdä omia töitä sinun työhösi pohjautuen. Tämä on oletuksena päällä CC:a valittaessa; b) Kiellä kaupallinen käyttö sallii työsi kopioinnin, näyttämisen ja esittämisen. Työn kaupallinen käyttö ilman sinun lupaasi on sitä vastoin kielletty; c) Työstä muokatut versiot tulee jakaa samoin ehdoin sallii sinun työhösi pohjautuvien töiden levittämisen samanlaisella lisenssillä kuin millä oma työsi on lisensoitu. 
 4. Kirjoita sähköpostiosoitteesi ja klikkaa Jatka. Järjestelmä antaa sinulle URN-linkin, joka tulee olemaan opinnäytetyösi pysyvä osoite internetissä. Lisäksi saat linkin, jota käyttäen sinun tulee jatkaa opinnäytteesi tallentamista. Saat samat tiedot myös sähköpostiviestinä. Jatkat tallentamista klikkaamalla Syötä opinnäytteesi Theseukseen täällä -otsikon alla olevaa linkkiä.
 5. Tunnistaudut oman ammattikorkeakoulusi opiskelijaksi Haka-järjestelmän kautta. Valitse Haka-ikkunassa kotiorganisaatioksi Kajaanin ammattikorkeakoulu ja klikkaa Valitse. Kirjoita oma verkkotunnuksesi ja salasanasi niille varattuihin kenttiin kirjautumisikkunassa ja klikkaa Log In(Kirjaudu). Jos järjestelmä vaatii tietojesi vahvistamista, klikkaa Confirm.
 6. Lue ja hyväksy käyttöehtosopimus.
 7. Kirjoita tallennuslomakkeeseen kaikki pyydetyt tiedot ja lataa PDF-tiedosto Theseukseen.
 8. Saat sähköpostiisi vahvistuksen opinnäytetyösi siirtymisestä Theseukseen.

Työsi tulee näkyviin Theseuksessa, kun ammattikorkeakoulusi kokoelmanvalvoja on tarkistanut opinnäytetyösi tiedot.

Jos opinnäytetyötäsi ei hyväksytä, saat siitä ilmoituksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Kun olet tehnyt työhön tarvittavat korjaukset, voit tallentaa työsi uudestaan Theseukseen.

 • Kajaanin ammattikorkeakoulu
 • PL 52, Ketunpolku 3
 • 87101 KAJAANI
 • puh (08) 618 991
 • kajaanin.amk@kamk.fi
 • Saavutettavuusseloste
-->