Siirry pääsisältöön
Näyttää siltä, että selaimesi on Internet Explorer 11 tai vanhempi. Selainta ei tueta, joten käytä muuta selainta.

Opinnäytetyön tekijän opas: Opinnäytetyön tallentaminen Theseukseen

Theseus -ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut

Theseus on ammattikorkeakoulujen yhteinen palvelu, joka mahdollistaa opinnäytetöiden ja julkaisujen avoimen saatavuuden verkossa.

Opiskelija vastaa itse opinnäytetyönsä tallentamisesta Theseukseen, mikä pitää tehdä ennen valmistumista. Jos opinnäytetyöllä on useita tekijöitä, yksi tekijöistä tallentaa työn muiden puolesta. Opiskelijalla/opiskelijoilla tulee olla täydet tekijänoikeudet kaikkiin tallennettaviin opinnäytetyön osiin. Opinnäytetyö tallennetaan liitteineen. Jos opinnäytetyöhön kuuluu osia, joita ei voi tallentaa verkkoon PDF-muodossa (esim. CD-levy), niistä pitää laittaa maininta syöttölomakkeen Huomautukset-osioon.

Opinnäytetyön tallentaminen ja julkaiseminen Theseuksessa edellyttää, että opiskelija antaa julkaisuluvan. Lupa annetaan sähköisesti Theseuksessa ennen tallentamisen aloittamista. Luvan antamisen jälkeen julkaisemista ei voi enää perua.

Tallennuksen jälkeen työ tulee näkyviin Theseuksessa, kun ammattikorkeakoulusi kokoelmanvalvoja on tarkistanut opinnäytetyön tiedot.Jos opinnäytetyötä ei hyväksytä, saat siitä ilmoituksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Kun olet tehnyt työhön tarvittavat korjaukset, voit tallentaa työsi uudestaan Theseukseen.

Theseuksen käyttörajattu kokoelma

Theseuksessa on otettu käyttöön avoimen opinnäytetyökokoelman lisäksi käyttörajattu opinnäytetyökokoelma. Rajatun kokoelman ansiosta kirjastoon toimitettava kansitettu opinnäytetyö ja paperinen arkistoversio jäävät kokonaan pois.

Theseuksen avoimessa kokoelmassa opinnäytetyö on luettavissa vapaasti verkossa, kun taas käyttörajatussa kokoelmassa opinnäytetyö on luettavissa vain muutamalta koneelta kirjaston tiloissa. Uudistuksen myötä myös sellaiset työt, joita ei haluta julkisesti verkkoon, tallennetaan sähköisesti. Jos opinnäytetyössä on salaisia liitteitä, ottakaa yhteyttä kirjastoon.

Opiskelijalla on aina oikeus itse päättää, haluaako hän julkaista opinnäytetyönsä avoimessa kokoelmassa. Opinnäytetyö on kuitenkin myös julkinen asiakirja, joten ammattikorkeakoulun on aina pyydettäessä toimitettava se luettavaksi vaikka se olisikin tallennettu käyttörajattuun kokoelmaan (Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 21.5.1999/621).

Ongelmatapauksissa ottakaa yhteyttä kirjastoon osoitteeseen amkkirjasto@kamk.fi

Avoin vai käyttörajattu kokoelma?

  • Kajaanin ammattikorkeakoulu
  • PL 52, Ketunpolku 1
  • 87101 KAJAANI
  • kajaanin.amk@kamk.fi
  • Saavutettavuusseloste
-->