Siirry pääsisältöön

Sosiaaliala: Etusivu

Tässä tiedonhaun oppaassa esitellään sosiaalialan opinnoissa hyödyllisiä verkkoaineistoja ja hakupalveluita. Painotus on KAMKin kirjastolle ostetuissa lisensoiduissa aineistoissa. Lisäksi mukaan on otettu joitakin keskeisiä verkosta vapaasti löytyviä aine

Celian äänikirjat lukemisesteisille

Celian äänikirjoja voivat käyttää opiskelijat, joille tavallisen kirjan lukeminen on sairauden tai vamman vuoksi vaikeaa. Kirjojen käyttöön oikeuttavat esim. lukivaikeus tai oppimisvaikeus.

Voit rekisteröityä Celian asiakkaaksi KAMKin kirjaston kautta kirjastonopetus@kamk.fi.

Todistusta lukemisesteestä ei tarvitse esittää.

Eikö löydy?

Eikö tarvitsemaasi aineistoa löydy kirjaston kokoelmista?

Voit tehdä hankintaehdotuksen tai pyytää aineiston kaukolainaksi jostakin muusta suomalaisesta kirjastosta. Kaukolainamaksu on 9 €.

Lisäksi käytössäsi on maksuton yhteislainaus Varastokirjastosta, Oulun yliopiston kirjastosta ja Oulun ammattikorkeakoulun kirjastosta.

Tervetuloa sosiaalialan tiedonhakuoppaaseen! 

Löydät oppaasta keskeiset KAMKin opiskelijoiden käyttöön hankitut aineistot ja vinkkejä myös laajempaan tiedonhakuun. 

Kuvassa punotusta köydestä tehty sydän.

Vinkkejä tiedonhakuun

Ennen kuin aloitat tiedonhaun, kannattaa miettiä valmiiksi ne hakusanat, joilla lähdet etsimään tietoa. Pohdi ja kirjaa itsellesi ylös mitkä käsitteet liittyvät olennaisesti aiheeseesi. Mieti myös sanojen synonyymeja. Hakusanojen pohdinnassa voi hyödyntää erilaisia sanastoja ja hakusanoja löydät varmasti lisää hakujesi aikana esimerkiksi hyödyntämällä löytämiesi lähteiden asiasanoja.

Sanastoja:

Kirjauutuuksia KAMK Finnassa

Loading ...

KAMKin lisenssi

Lisensioidut verkkoaineistot ovat käytettävissä KamIT-kirjautumisen kautta.

Aineistokohtaisista käyttöoikeuksista löydät tietoa FinELibin sivuilta, aineistojen sivuilta tai kysymällä kirjastosta.

Mendeley

Mendeleyn logo

Mendeley on viitteidenhallintaohjelma, jonka avulla voit hallita opinnäytetyön tai muun kirjallisen työn lähdeviitteitä.

Mendleleyhin voit siirtää viitteitä eri tietokannoista, esimerkiksi KAMK-Finnasta yhdellä klikkauksella. Viitteet säilyvät omalla tililläsi niin kauan kuin niitä tarvitset. Ohjelman avulla voit mm. muotoilla lähdeluettelon ja tekstiviitteet automaattisesti monen viittaustyylin mukaisesti.

Mendeley-ohje

  • Kajaanin ammattikorkeakoulu
  • PL 52, Ketunpolku 1
  • 87101 KAJAANI
  • kajaanin.amk@kamk.fi
  • Saavutettavuusseloste
-->