Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

E-aineistot opetuksessa: Etusivu

Oppaan tarkoitus

Tähän oppaaseen on koottu tietoa kirjaston palveluista ja aineistoista opetuksen näkökulmasta. Lisäksi löydät linkkejä sivuille, joilla kerrotaan tekijänoikeuksista opetuksen ja e-aineistojen näkökulmasta.

Tutustu myös E-kirjaohjeisiin.

Lisää tietoa kunkin alan painetuista ja e-aineistoista löytdät alakohtaisista tiedonhauoppaista.

Painettu ja elektroninen aineisto löytyvät pääosin KAMK-Finna-tietokannasta. Finnan kautta voit tehdä varauksen lainassa olevaan aineistoon tai yhteislainapyynnön yhteislainakirjastojen kokoelmiin.

Ammattikorkeakoulun opiskelijat ja henkilölkunta voivat etäkäyttää aineistoja myös KAMKin verkon ulkopuolelta.

Aakkosellinen lehtiluettelo (paperinen)

KAMKin tietokannoista löytyvät lehdet

Tietokantalistaus

E-aineistojen käyttö opetuksessa

Kun käytät e-aineistoja opetuksessa ja oppimateriaaleissa, noudata aineistojen käyttöehtoja sekä hyvän tavan mukaisia viittauskäytäntöjä. Merkitse kaikkiin käyttämiisi kuviin ja muihin materiaaleihin tekijä- ja lähdetiedot. 

Avoimen verkon aineistot

 • Vapaassa verkossa olevia aineistoja suojaa pääsääntöisesti tekijänoikeus, eikä niitä saa automaattisesti kopioida osaksi oppimateriaaleja. Kopioinnin sijaan voit linkittää, siteerata tai viitata avoimessa verkossa olevaan aineistoon.
 • Creative Commons –lisenssillä jaettuja kuvia ja muita aineistoja voi kopioida ja käyttää oppimateriaaleissa lisenssin ehtojen mukaisesti.

Lisensoidut e-aineistot

 • Kamkin käyttöön hankittuja maksullisia lisensoituja e-aineistoja saa käyttää opetus-, opiskelu- ja tutkimustarkoituksiin. Löydät e-aineistot KAMK-Finnasta ja Tiedonhaun oppaista.
 •  Älä kopioi tai tallenna paikallista versiota! Sen sijaan linkitä aineistot kurssimateriaaleihin. 
 • Jos tarvitsemasi artikkeli tai muu aineisto ei kuulu Kamkin kirjaston kokoelmiin, ota yhteyttä kirjastoon ja ehdota aineistoa hankittavaksi.

Kopioston kopiointilupa 

 • Tarvittaessa voit kopioida tekstiä ja kuvia avoimilta verkkosivuilta Kopiostolta ostetulla kopiointiluvalla. Raportoi käyttämäsi aineistot Kopioston raportointi- ja leimauspalvelussa.
 • Käytä ensisijaisesti Kamkin käyttöön hankittuja lisensoituja e-aineistoja sekä Creative Commmons -lisenssillä jaettuja kuvia ja muita aineistoja. 

E-aineistojen käytön koulutusta

Miten käytetään e-kirjoja? Miten päästä käsiksi asiantuntijatietoon? Mistä löytyy laadukkaita lähteitä opinnäytetyöhön?

Kirjasto tarjoaa tiedonhaun ja tiedonlähteiden käytön opastusta ja koulutusta Kamkin opiskelijoille, opettajille ja muulle henkilökunnalle. Ota yhteyttä asiasanaa@kamk.fi.

 

 

E-kirjojen hankinta

Kaikkia e-kirjoja ei ole mahdollista hankkia kirjastokäyttöön. Kustantajat/välittäjät eivät yksinkertaisesti myy kirjoja kirjastoille.

Osa kirjoista julkaistaan vain painettuna, jolloin e-kirjaa ei luonnollisestikaan ole saatavilla.

Lähes kaikki opettajien oppaiden e-kirjaversiot on opettajan hankittava itse, niitä ei myydä kirjastoille.

E-kirjahankinnoissa kannattaa ottaa yhteyttä KAMKin kirjastoon, asiasanaa@kamk.fi.

 • Kajaanin ammattikorkeakoulu
 • PL 52, Ketunpolku 3
 • 87101 KAJAANI
 • puh (08) 618 991
 • kajaanin.amk@kamk.fi
-->