Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Kirjaston käyttäjän opas: Käyttösäännöt

KAMKin kirjaston käyttösäännöt

Käyttöoikeus

Kirjasto palvelee ensisijaisesti Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijoita ja henkilökuntaa. Palvelut ovat pääosin saatavilla myös muille asiakkaille.

Lainaus

Saat kirjastokortin esittämällä valokuvalla ja henkilötunnuksella varustetun henkilötodistuksen ja ilmoittamalla yhteystietosi. Kirjastokortti on henkilökohtainen. Se on aina oltava mukana aineistoa lainatessasi.

Pidä yhteystietosi ajan tasalla. Ilmoita kirjastoon, jos sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi tai nimesi muuttuu. 

Olet vastuussa kortillasi lainatusta aineistosta ja velvollinen korvaamaan kadonneen tai vahingoittuneen aineiston. Ilmoita kadonneesta kortista kirjastoon. Vastuu kortin käyttämisestä säilyy katoamisilmoitukseen asti sinulla.

Kirjaston eri toimipisteiden ja kokoelmien laina-ajat vaihtelevat. Kirjastossa on myös aineistoa, jota ei lainata.

Aineiston varaaminen

Voit tilata aineistoa kirjaston toimipisteestä toiseen. Varauksia voi tehdä KAMK-Finna-palvelussa, sähköpostilla, kirjastossa tai puhelimitse.

Palauttaminen

Palauta tai uusi lainat viimeistään eräpäivänä. Voit palauttaa lainasi kirjaston ollessa suljettu kirjastorakennuksen takana olevaan palautuslaatikkoon. 

Lähetämme ennakkoilmoituksen erääntyvistä lainoista ja myöhästymisilmoitukset ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Muistutusten lähettäminen on kuitenkin vain lisäpalvelu ja olet aina itse vastuussa lainojen palauttamisesta tai uusimisesta ajoissa.

Myöhästymismaksut ja lainausoikeuden menettäminen

Veloitamme eräpäivän jälkeen palautetuista lainoista myöhästymismaksuja. Voit menettää lainausoikeutesi, jos sinulla on maksamattomia maksuja tai korvauksia kirjastolle. Katso erillinen hinnasto.

Sääntöjen noudattaminen

Sitoudut noudattamaan käyttösääntöjä allekirjoittamalla kirjastokortin. Voit menettää lainausoikeuden tai muun käyttöoikeuden määräajaksi tai kokonaan, jos et noudata sääntöjä ja ohjeita. 

Asiakasrekisteri ja tietosuoja

Henkilötietosi tallennetaan kirjaston asiakasrekisteriin, joka on henkilötietolain mukainen.  Asiakasrekisteriä käytetään ainoastaan lainausten valvontaan. Sinulla on henkilörekisterilain mukainen oikeus tarkistaa itseäsi koskevat tiedot.

Käyttösäännöt ovat voimassa toistaiseksi. Kirjastoilla on oikeus päivittää käyttösäännöt tarvittaessa.

Päivitetty 6/2018

Muista palauttaa ajoissa

  • Kajaanin ammattikorkeakoulu
  • PL 52, Ketunpolku 3
  • 87101 KAJAANI
  • puh (08) 618 991
  • kajaanin.amk@kamk.fi
  • Saavutettavuusseloste
-->