Siirry pääsisältöön

Liikunta: Etusivu

Mendeley

Mendeleyn logo

Mendeley on viitteidenhallintaohjelma, jonka avulla voit hallita opinnäytetyön tai muun kirjallisen työn lähdeviitteitä.

Mendleleyhin voit siirtää viitteitä eri tietokannoista, esimerkiksi KAMK-Finnasta yhdellä klikkauksella. Viitteet säilyvät omalla tililläsi niin kauan kuin niitä tarvitset. Ohjelman avulla voit mm. muotoilla lähdeluettelon ja tekstiviitteet automaattisesti monen viittaustyylin mukaisesti.

Mendeley-ohje

Tietoa käyttöoikeuksista ja etäkäytöstä

Lisensioidut verkkoaineistot ovat käytettävissä KamIT-kirjautumisen kautta.

Aineistokohtaisista käyttöoikeuksista löydät tietoa FinELibin sivuilta, aineistojen sivuilta tai kysymällä kirjastosta.

 

Tässä oppaassa esitellään liikunta-alan opinnoissa hyödyllisiä verkkoaineistoja ja hakupalveluita. Painotus on KAMKin kirjastolle hankituissa verkkoaineistoissa ja -palveluissa. Lisäksi mukaan on otettu joitakin keskeisiä vapaasti käytettäviä aineistoja.  

Vinkkejä tiedonhakuun

Ennen kuin aloitat tiedonhaun, kannattaa miettiä valmiiksi ne hakusanat, joilla lähdet etsimään tietoa. Pohdi ja kirjaa itsellesi ylös mitkä käsitteet liittyvät olennaisesti aiheeseesi. Mieti myös sanojen synonyymeja. Hakusanojen pohdinnassa voi hyödyntää erilaisia sanastoja ja hakusanoja löydät varmasti lisää hakujesi aikana esimerkiksi hyödyntämällä löytämiesi lähteiden asiasanoja.

Sanastoja:

Apua hakuun:

  • FINTO AI
    • Finto AI ehdottaa tekstille sopivia aiheita. Voit kopioida palveluun tekstiä ja se ehdottaa tekstin pohjalta asiasanoja, joita voit käyttää haussasi. 

Apua tiedonhakuun

Apua tiedonhakuun sekä tiedonlähteiden löytämiseen ja kriittiseen arviointiin löydät tästä ja muista KAMKin kirjaston oppaista.

Voit myös varata henkilökohtaisen opastusajan informaatikolta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kirjastonopetus@kamk.fi.

Tietokantojen etäkäyttö toimii KAMIT-tunnuksilla. Jos sinulla ei ole niitä, voit käyttää tietokantoja KAMKin kirjastossa.

  • Kajaanin ammattikorkeakoulu
  • PL 52, Ketunpolku 1
  • 87101 KAJAANI
  • kajaanin.amk@kamk.fi
  • Saavutettavuusseloste
-->